Charitatívny beh No Finish line po prvý raz v Bratislave

Začiatkom októbra sa Bratislava po prvý raz zapojila do charitatívneho behu No finish line (prekl. z angl. Bez cieľovej čiary). Ide o podujatie, ktoré má už dvadsaťročnú tradíciu a jeho podporovateľom je monacké knieža Albert II. Bratislava sa tak pridala k mestám, ako je Paríž, Nice, Atény, Oslo a Monako. Medzi partnermi podujatia tento rok nechýbala ani Veolia.

V Bratislave sa na podujatí zúčastnilo viac ako 2 600 ľudí, ktorí spolu odbehli 36 059 kilometrov. Bežci mohli 1,5-kilometrovú trasu absolvovať v ktorúkoľvek dennú alebo nočnú hodinu počas piatich dní a štyroch nocí. Za každý odbehnutý kilometer organizátor venoval jedno euro na podporu projektu pre choré deti. „Vybehaná“ suma šla Národnému ústavu detských chorôb na nákup a vytvorenie terapeutického ihriska pre deti, ktoré čakajú tie najnáročnejšie diagnostické vyšetrenia. Malí pacienti sa budú hrou učiť ako zvládnuť CT a MR vyšetrenie alebo im takto bude vysvetlené, aká operácia ich čaká.

Bratislavský No finish line prišlo svojou účasťou podporiť aj samotné monacké knieža Albert II., ktorý trasu odbehol v spoločnosti Petra Sagana. Na behu sa zúčastnil aj napríklad športový strelec Jozef Gönci, vodní slalomári Peter a Pavol Hochschornerovci, chodec Matej Tóth, tenisti Karina Habšudová a Dominik Hrbatý. Doteraz sa na podujatí v Európe zúčastnilo 154 776 bežcov a „vybehala“ sa suma 3 757 387 eur.